Opgelet: houd je hond of kat weg bij deze gevaarlijke grassoort
Nieuws

Opgelet: houd je hond of kat weg bij deze gevaarlijke grassoort

Er is niets fijner dan samen met je huisdier in de tuin ravotten of te wandelen in het bos en zelfs langs de weg. Maar opgelet wanneer je deze grassoort tegenkomt!

PETA, de Amerikaanse dierenrechtenorganistie waarschuwde alle katten-en hondenbaasjes voor een bepaalde grassoort in achtertuinen. Grote vossenstaart is volgens PETA erg schadelijk voor honden en katten en in sommige gevallen zelfs dodelijk.

Het gras heeft lange stengels en uitsteeksels die lijken op een pluizige vossenstaart. De stekels van grote vossenstaart kunnen bij honden en katten in hun vacht blijven hangen. Of erger: in hun neus, huid, bek, poten of zelfs geslachtsorganen. Als de stekels van de plant niet worden verwijderd, gaan ze zich steeds dieper nestelen in de huid van je huisdier. Dit kan infecties, pijn en abcessen veroorzaken. In de ergste gevallen kunnen de stekels in de hersenen of vitale organen terecht komen en dat is dodelijk.

Honden met een lange vacht en rechtopstaande oren lopen een hoger risico om de stekels met zich mee te dragen. Mocht je de stekels opmerken bij je huisdier, probeer ze er dan voorzichtig met een pincet te verwijderen om te voorkomen dat de stekels zich in de huid nestelen. Indien je toch twijfelt, zoek dan hulp en raadpleeg de dierenarts.

Als je huisdier plots heel erg begint te schudden met zijn kop of plots erg begint te niezen, neem dan zo snel mogelijk contact op met je dierenarts.

PETA waarschuwt ook dat grote vossenstaart niet alleen in onze achtertuinen kunnen groeien, maar ook op andere plekken waar je de hond uitlaat. Opletten dus!

TOP