Herfst tips voor je kat
Nieuws

Herfst tips voor je kat

De herfst is een prachtige tijd van het jaar. Het is altijd leuk om te genieten van het prachtige gebladerte en van een warme kop thee of koffie. Onze katachtige vrienden zullen deze veranderingen ook opmerken en hebben misschien een beetje extra aandacht nodig op dit moment van het jaar.

Veilig en warm binnen
Herfst kan een bijzonder gevaarlijke tijd zijn voor katten die veel buiten zijn. Naarmate het weer afkoelt, vullen veel mensen hun auto’s met antivries en gebruiken ze gras- en tuinproducten en pesticiden in hun tuinen. Deze dingen zijn allemaal erg giftig voor katten! Je kat kan ziek worden, gewoon door in een behandelde omgeving te lopen en vervolgens haar poten te likken. Hou je kat dus zo veel mogelijk warm en veilig binnen.

Comfortabele slaapplekken
Katten slagen er in om nog meer te slapen in het koude, droevige weer. Eén van de beste manieren om je kat te verwennen is om ervoor te zorgen dat ze veel warme, comfortabele slaapplekken heeft om uit te kiezen voor haar ochtend, voormiddag, middag, namiddag en avond dutjes.

Verwarmingselementen
Kaarsen en open haarden zorgen ervoor dat je huis knus en uitnodigend is. Echter, deze dingen zijn geen goede combinatie met je kitten. Je wilt niet dat je kitten per ongeluk haar staartje in een kaarsvlam steekt! Houd kaarsen op hoge, veilige plekken en gebruik beschermende roosters op open haarden.

Haarverlies
Herfst is een piektijd voor haarverlies voor onze katachtige vrienden. Als je kat haar zomerjas uitwisselt voor haar winterkledij, vind je kattenhaar vrijwel overal. Door uw huisdier regelmatig te borstelen, vermindert u de hoeveelheid bont die u op uw kleding en zetels vindt.

Teken en vlooien
Hoewel het weliswaar kouder wordt, zitten er ook nog steeds milde en soms zelfs warme dagen tussen. Dat betekent dat vlooien en teken nog steeds actief zijn. Maar denk er ook aan dat vlooien de winter zeer goed in jouw huis kunnen overleven, lekker warm door de verwarming. Blijf je huisdier dus regelmatig controleren en behandelen.

TOP